UV1_V3

MIKSI UV-SUODATTIMET OVAT TÄRKEITÄ

Auringon vahingollisia vaikutuksia, jotka johtuvat erityisesti auringon ultraviolettisäteilystä, ei voi vähätellä. Ihotautilääkäreiden mukaan sen lisäksi, että UV-säteet aiheuttavat ihosyöpää, sekä syvälle ihoon ulottuvat UVA-säteet että pintaa vahingoittavat UVB-säteet ovat yksi suurimmista ihoa ennenaikaisesti vanhentavista tekijöistä. Olipa sitten kyse rypyistä, kiinteyden menetyksestä, pigmenttiläiskistä tai kuivuudesta, aurinko voimistaa näitä vaikutuksia. Iho on tärkeää suojata laajaspektrisellä aurinkosuojalla, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteitä vastaan.
UV2_V3

MITEN AURINKOSUODATTIMET TOIMIVAT?

Aurinkosuojatuotteet sisältävät UV-suodattimia, jotka voidaan jakaa kemiallisiin (orgaanisiin) ja fyysisiin (mineraalisiin) suodattimiin. Orgaaniset suodattimet ""imevät"" auringon säteitä muuttaen ne lämmöksi. Mineraaliset suodattimet sen sijaan heijastavat auringon säteitä pois iholta.
UV2_V3
UV3

MIKÄ ON SPF ELI SUOJAKERROIN?

SPF = Sun Protection Factor (aurinkosuojakerroin eli SK)

Aurinkosuojatuotteisiin on aina merkittävä niiden sisältämä aurinkosuojakerroin, joka kertoo tuotteen tehokkuudesta UVB-säteitä vastaan. Mitä korkeampi suojakerroin, sitä korkeampi suoja. Muista aina myös toistaa levitys säännöllisesti päivän aikana.

15–20 Keskitason suoja
30–50 Korkea suoja
50+ Erittäin korkea suoja

UV4

UV-SUODATTIMIA VOIDAAN LISÄTÄ NIIN IHON- KUIN HIUSTENHOITOTUOTTEISIINKIN

Kun auringon säteiden haitallisia vaikutuksia on tutkittu ja niistä tiedetään vähitellen yhä enemmän, lisätään suojakertoimia yhä useammin erilaisiin ihonhoitotuotteisiin ja huulivoiteisiin. On siis tärkeää löytää sopiva kasvovoide, jossa on suojakerroin.
UV4