Argan1

ARGAANIÖLJYN HYÖDYLLISET OMINAISUUDET

Manteleille kaukaista sukua oleva argaanipuu kasvaa Marokossa, jossa sitä on käytetty hyödyksi aina niistä ajoista lähtien, kun berberit kulkivat aavikoilla. Argaaniöljyllä on pähkinämäinen maku, ja se sisältää muihin öljyihin verrattuna eniten antioksidanttista E-vitamiinia. Argaaniöljy sisältää runsaasti myös rasvahappoja ja skvaleenia.
Argan2

HOITAVA ARGAANIÖLJY

ARGAANIÖLJYN KOSTEUTTAVAT OMINAISUUDET
Pehmentävien ominaisuuksiensa ansiosta argaaniöljy säilyttää kosteutta tehokkaasti. Täyteläisen öljyn oleiinihapot auttavat säilyttämään hyvän öljytasapainon.

ARGAANIÖLJYN MUUT OMINAISUUDET
Argaaniöljy ei tuki ihohuokosia. Se sisältää linolihappoja ja suuren pitoisuuden E-vitamiinia, joka tekee siitä erittäin antioksidanttisen ja tehokkaan vastustajan vapaille radikaaleille.

Argan2
Argan3

ARGAANIÖLJY ANTAA HIUKSILLE KIILTOA

Puhtaan argaaniöljyn ominaisuudet antavat pehmeyttä ja kiiltoa sekä auttavat selvittämään hiuksia.
Argan4

ARGAANIÖLJY ON TUONUT UUTTA MAROKON PAIKALLISYHTEISÖIHIN

Argaaniöljyn tultua vähitellen yhä tunnetummaksi koko maailmassa sen kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti. Paikallisten naisten perustamat osuuskunnat vastaavat öljyn suureen kysyntään mm. keräämällä maahan pudonneita pähkinöitä. Organisaatioiden kestävää kehitystä tukeva toiminta auttaa tekemään argaaniöljyn tuottamisesta vähemmän ympäristölle haitallista huolimatta sen suuresta kysynnästä. Argaanipuiden juuret auttavat myös taistelemaan eroosiota vastaan, joten tuottava ja hyvinvoiva puupopulaatio on hyväksi myös ekosysteemille.
Argan4