Enemmän kierrätettyjä & kierrätettäviä pakkausmateriaaleja

Vuoden 2020 loppuun mennessä kaikki Fructis-pullot valmistetaan kierrätetystä muovista. Garnier pyrkii säästämään 7000 tonnia neitseellistä muovia vähentämällä pakkauksiemme painoa. Vuoteen 2025 mennessä Garnierin tavoitteena on, että kaikki pakkaukset on valmistettu 100% kierrätetystä muovista, mikä säästää 37 000 tonnia neitseellistä muovia. Lanseeraamme ensimmäiset pahvista valmistetut tuubit luomuihonhoitotuotesarjassamme sekä ensimmäiset palashampoot ilman muovipakkauksia.

Millaista muovia voi kierrättää?

Nykyisissä pakkauksissamme käytetyt muovit ovat PET (polyeteenitereftalaatti), PP (polypropeeni) ja PE (polyeteeni). Nämä materiaalit ovat eniten käytettyjä muovityyppejä maailmassa ja ne voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen useita kertoja. 

PCR-muovi (Post-Consumer Recycled) on kulutustuotteiden muovijätteestä kierrätettyä muovia. Garnier on sitoutunut käyttämään 100% kierrätettyä muovia kaikissa hiustenhoitotuotteiden PET-pulloissa vuoteen 2025 mennessä. 

Garnier haluaa informoida käyttäjiä siitä miten tuotteitamme voidaan kierrättää. Siksi olemme kehittäneet videoita ja oppaita erityyppisistä muoveista ja niiden kierrätyksestä.

Miten Garnier vähentää muovin käyttöä?

Strategiamme ekologisesti suunniteltuihin pakkauksiin perustuu neljään osa-alueeseen: Kierrätysmateriaalien käyttö, suunnittelu ja innovointi, uudelleen käyttö ja kierrätys.  

     ·     Innovaatiot
           Lanseeraamme useita kestävän kehityksen sitoumuksia tukevia tuotteita. Massamarkkinoiden ensimmäinen on Garnier Bio Hemp -kosteusvoide, joka on pakattu patentoituun pahvista valmistettuun tuubiin ja sitä seuraa joukko muita innovaatioita.

     ·     Nykyinen tuotevalikoima
           Tavoitteenamme on vähentää pakkauksissa käytetyn muovin määrää ja korvata se kierrätettävällä tai kierrätetyllä muovilla neitseellisen muovin sijaan. Tavoitteen saavuttamiseksi tarvitsemme suuren, mieluiten paikallisen, PCR-muovin ja muiden kestävien materiaalien lähteen. Kehitämme tiiviissä yhteistyössä pakkaus- ja muovitoimittajiemme kanssa vakaita PCR-muovitoimituslähteitä ja pyrimme saavuttamaan 100% kierrätysmuovin käytön vuoteen 2025 mennessä. 

     ·     Hyödyt
           Vuonna 2019 säästimme 3670 tonnia neitseellistä muovia. Vuoden 2020 loppuun mennessä Fructis-sarjan pullot valmistetaan 100% kierrätetystä muovista sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.   Vuonna 2020 säästämme 7000 tonnia neitseellistä muovia kierrätettyä muovia käyttämällä.  Vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki tuotteemme valmistetaan kokonaan ilman neitseellistä muovia, ja kaikki pakkauksemme ovat kierrätettäviä, uudelleenkäytettäviä tai kompostoituvia, mikä säästää 37 000 tonnia neitseellistä muovia vuodessa.

     ·     Paikallisyhteisö
           Teemme yhteistyötä Plastics for Change -järjestön kanssa. Kierrätämme tonneittain muovia ja takaamme jätteiden kerääjille Intiassa vakaat tulot ja mahdollisuuden sosiaalipalveluihin. Uskomme myös, että vastuumme on rohkaista kuluttajia kierrättämään. Siten voimme vähentää ympäristöön päätyvän muovin määrää.

Kuinka kierrätämme muovia?

Kierrätettävä muovi kerätään, puhdistetaan ja lajitellaan muovityypin mukaan. Sitten se leikataan suikaleiksi, sulatetaan ja muotoillaan palloiksi tai rakeiksi. Tätä rakeista muovia käytetään uusien pakkausten valmistukseen.

L'Oréal-ryhmä perusti konsortion CARBIOS- yrityksen kanssa kehittääkseen bioteknologian käyttöä kierrätyksessä*. Garnier käyttää tämän prosessin tuloksia suunnitellessaan uusia pakkauksia ja auttaa siten edistämään kiertotaloutta.

 *CARBIOS on kehittänyt muoveille entsymaattisen biokierrätysprosessin, joka hajottaa polymeerimateriaalit niiden peruskomponenteiksi (monomeereiksi). Kun monomeerit on erotettu ja puhdistettu, niitä voidaan käyttää uuden muovin valmistukseen. Prosessin avulla uuden muovin ominaisuudet säilyvät samanlaisina kuin neitseellisen muovin.

Kuinka pakkauksia kierrätetään?

Garnier on sitoutunut kehittämään uudelleen käyttettäviä tai täytettäviä ratkaisuja sekä kokeilemaan uusia yhteistyökumppaneita ja menetelmiä. 

Mitä on neitseellinen muovi?

Neitseellinen muovi on uutta muovia, jota ei ole koskaan käytetty tuotteessa tai prosessissa. Kierrätystehtaat keräävät neitseellistä muovia, jonka kuluttajat ovat heittäneet pois ja käyttävät sitä raaka-aineenaan.  

Garnierin tavoitteena on säästää 37000 tonnia neitseellistä muovia vuodessa. Kehitämme pakkauksiamme uudelleen käytettäviksi, kierrättäviksi tai kompostoituviksi vuoteen 2025 mennessä.   Siihen mennessä kaikki tuotteemme valmistetaan kokonaan ilman neitseellistä muovia käyttämällä 100% PCR (kierrätettyä muovia) ja biopohjaista muovia.

Kuinka Garnier vähentää pakkauksiensa painoa?

Garnier sitoutuu vähentämään pakkausten painoa ja kokoa suunnittelemalla kannet ja muovipullot uudelleen, pienentämällä pussien kokoa ja poistamalla sisämateriaaleja pusseista. Kehitämme myös uusia pakkauksia muista materiaaleista kuin muovista ja etsimme uusia vaihtoehtoja kertakäyttöisten pakkausten korvaamiseksi.  

Keventämällä pakkauksiamme säästimme yli 592 tonnia neitseellistä muovia vuonna 2019. Jatkamme muovipakkausten keventämistä säästääksemme 858 tonnia muovia vuonna 2020.