Coloration FAQ Article image Coloration FAQ Article image

Hiusvärit - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Hiusvärit - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Hiusten värjäämisen kotona ei tarvitse olla vaikeaa. Pakkaus sisältää kaiken mitä tarvitset ja käyttöohjeissa on tarkat ohjeet miten värjäät hiuksesi riippumatta siitä värjäätkö hiuksiasi ensimmäistä kertaa vai haluatko vain peittää tyvikasvua.

Hiusvärit - Usein kysyttyjä kysymyksiä

Onko hiusten värjääminen itse helppoa?

Hiusten värjääminen itse on kätevää, koska voit tehdä sen helposti ja nopeasti kotona. Ennen hiusten värjäämistä on kuitenkin tärkeää, että luet pakkauksen käyttöohjeet huolellisesti.

HUOM! Muista tehdä allergiasta varoittava testi 48 tuntia ennen jokaista hiusten värjäystä.

Minkä hiusvärin valitsen?

Ennen kuin värjäät hiuksiasi, mieti millaisen lopputuloksen haluat. Ota myös huomioon hiustesi nykyinen väri ja laatu ennen hiusten värjäystä. Hiusten lähtökohta, aiemmat käsittelyt ja laatu ovat ratkaisevan tärkeitä millaisen lopputuloksen kestovärillä voi saavuttaa. Hiukset voidaan jaotella 10 sävyyn: 1 on musta ja 10 on kirkas vaalea. Valitse mieluiten hiusväri, joka on astetta vaaleampi kuin luonnollinen hiusvärisi. Jos et ole tyytyväinen hiusväriin, voit aina värjätä hiuksesi astetta tummemmaksi, mutta et voi värjätä jo värjättyjä tai käsiteltyjä hiuksia vaaleammaksi ilman hiusten valkaisua.

Mistä tiedän minkä sävyiset hiuksista tulee värjäyksen jälkeen?

Muista, että pakkauksen mallikuva on vain viitteellinen. Älä valitse sävyä mallikuvan hiusvärin perusteella. Värjäystulos riippuu luonnollisesta hiusväristäsi ja mahdollisesta aiemmin käyttämästäsi hiusväristä. Pakkauksissamme on ennen ja jälkeen sävykartta erilaisista hiusväreistä, joista näet mahdollisen lopputuloksen. Jos hiuksesi on jo värjätty, niitä ei voi vaalentaa valkaisematta niitä ensin. Sen sijaan värjäämättömiä hiuksia on mahdollista vaalentaa.

Kuinka monta pakkausta hiusväriä tarvitsen hiusten värjäämiseen?

Kuinka monta hiusväripakettia tarvitset riippuu hiustesi pituudesta ja paksuudesta. On tärkeää käyttää riittävästi hiusväriä, jotta kaikki hiukset saadaan peitettyä väriseoksella. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos hiukset ulottuvat olkapäille, kannattaa harkita kahden hiusväripakkauksen käyttöä.

Kuinka usein voin värjätä hiukseni?

Suosittelemme odottamaan vähintään 4-6 viikkoa jokaisen hiusten värjäyksen välillä.

Minulla on harmaita hiuksia eikä hiusväri peitä niitä. Mitä voin tehdä?

Hiusvärimme on kehitetty peittämään harmaat hiukset. Koska harmaiden hiusten rakenne on erilainen, niiden värjääminen saattaa olla ongelmallista ja haastavaa riippumatta siitä, onko sinulla 100% harmaita hiuksia vai vain yksittäisiä harmaita hiuksia. Älä pese hiuksiasi ennen hiusten värjäämistä. Jos sinulla on 100% harmaita hiuksia, on tärkeää levittää runsaasti väriseosta peittämään kaikki hiukset. Jos hiuksissasi ei ole paljon harmaita hiuksia, on tärkeää aloittaa värin levittäminen harmaisiin hiuksiin.  Jos pidennät vaikutusaikaa 10 minuutilla, harmaiden hiusten värjäys onnistuu useimmiten. Mitä tummempi hiusväri, sitä parempi harmaiden hiusten peitto.

 

Voinko sekoittaa esimerkiksi sävyjä 4.0 ja 7.0? Millaisen lopputuloksen saavutan, jos sekoitan sävyjä?

Emme suosittele hiusvärien sekoittamista. Hiusvärivalikoimamme on laaja, joten löydät varmasti itsellesi sopivimman hiusvärin hiusten värjäämiseen kotona.

Haluaisin kokeilla värjätä vaaleat hiukseni ruskeiksi, mitä minun tulisi tehdä?

Jos haluat värjätä hiuksesi tummemmiksi, suosittelemme värjäämään ne tummemmiksi asteittain. Hyvä nyrkkisääntö on värjätä hiuksesi enintään kaksi sävyä tummemmiksi kerrallaan värimuutosten välttämiseksi. Hiuksia ei tulisi värjätä enemmän kuin kaksi sävyä tummemmiksi. Jos haluat tummemmat hiuksia kuin kaksi sävyä, hiukset pitää esipigmentoida. Saatat tarvita myös aikaa tottua uuteen hiusväriisi. 

Olen ollut brunette monta vuotta ja haluaisin vaalentaa hiukseni, mitä minun tulisi tehdä?

Värinpoisto poistaa vanhan hiusvärin ja valkaisee hiusten luonnolliset pigmentit. Kuinka monta sävyä vaaleammat hiuksista tulee vaalennuksen avulla riippuu aikaisemmista käsittelyistä ja hiusten luonnollisesta pigmentistä. Ota huomioon, että et välttämättä voi muuttua tummatukkaisesta täysin vaaleaksi vain yhdellä vaalennuskerralla. Voit tarvita useampia vaalennuskertoja, joten on tärkeää, että hiuksesi ovat hyväkuntoiset ennen kuin aloitat.

Kuinka hoidan käsiteltyjä hiuksia ja säilytän hiusvärin intensiteetin ja kiillon värjäysten välillä?

On suositeltavaa käyttää värjätyille ja käsitellyille hiuksille kehitettyjä hiustenhoitotuotteita.