Valitse aurinkosuojavoide kasvoillesi ihon sävyn perusteella.

Aurinkosuojavoiteen käyttämisen tulisi olla osa päivittäisiä ihonhoitorutiinejasi. Koostumuksesta riippuen se voi vahvistaa ihon luonnollisia puolustusmekanismeja ja suojata ihoa auringon kuivattavilta ja vahingollisilta vaikutuksilta. Etkö ole varma, kuinka valitset oikean aurinkosuojavoide kasvoille ihon sävyn perusteella ja samalla tehdä ihon rakenteesta paremman? Mitä sinun tulisi ottaa huomioon...

Näin valitset sopivan aurinkosuojavoiteen kasvoillesi ihon sävyn perusteella.

Ihon sävy: Tummempi ihonväri sisältää korkeampia melaniinipitoisuuksia, ja saatat ajatella, ettei se pala auringossa yhtä herkästi. Iho altistuu kuitenkin auringon haitallisille vaikutuksille päivittäin. Olipa ihosi sävy tumma tai vaalea, on erittäin suositeltavaa käyttää laajaspektristä aurinkosuojavoidetta suojaamaan ihoa tehokkaasti sekä UVA- että UVB-säteiltä. 

Ihotyyppi: On olemassa monia erilaisia aurinkosuojavoiteita kasvoille. Saat parhaan hyödyn valitsemalla juuri ihotyypillesi sopivimman tuotteen. 

Rasvoittuva iho
Jos ihosi on taipuvainen rasvoittumaan, et ehkä halua aurinkosuojavoiteen olevan liian täyteläinen. Käytä siinä tapauksessa aurinkosuojavoidetta, jonka koostumus antaa iholle mattapinnan ilman rasvaista tunnetta ja tukkimatta ihohuokosia. Hyvä vaihtoehto on käyttää kasvoilla aurinkosuojasuihketta, sillä se ei jätä rasvaista tunnetta. Se estää myös käsien öljyjen kulkeutumisen kasvoille, mikä voi rasvoittaa ihoa entisestään. 

Kuiva iho
Useimmat aurinkosuojavoiteet sopivat kuivalle iholle, sillä ne on kehitetty ylläpitämään ihon kosteustasoa. Jos sinulla on kuiva iho, valitse ravitseva öljy tai kosteuttava voide, joka sisältää kosteuttavia ainesosia antamaan iholle sen kaipaamaa kosteutta.

Sekaiho
Jos sinulla on sekaiho, valitse öljytön koostumus, joka kuitenkin sisältää kosteuttavia ainesosia antamaan iholle kosteutta ilman rasvaista tunnetta.

Herkkä iho 
Aurinkosuojavoidetta suositellaan kaikille, joilla on herkkä iho, erityisesti lapsille. Hyviä valintoja ovat Ambre Solaire Sensitive Advanced Hydrating Mist -aurinkosuojasuihke, joka on niin kevyt, että sitä voidaan käyttää meikin päällä, ja Sensitive Advanced Face Cream -aurinkosuojavoide kasvoille. Erityisesti lapsilla on erittäin herkkä iho, joten heillä tulisi käyttää tuotetta, jolla on korkea suojakerroin, Valitse erityisesti lasten herkälle iholle kehitettyä aurinkosuojavoidetta. Lasten tulisi välttää aurinkoa niin paljon kuin mahdollista ja heidät tulisi suojata vaatteilla, päähineellä ja aurinkolaseilla.

Auringossa oleskelu
Ihon sävyn lisäksi myös auringossa vietetyllä ajalla on merkitystä sille, kuinka paljon aurinkosuojavoidetta tulisi käyttää. Pitkän ja intensiivisen auringossa oleskelun ajaksi suositellaan vedenpitävää aurinkosuojavoidetta, jonka SPF on 50 tai korkeampi. Tuotetta tulisi lisätä usein, etenkin vedessä oleskelun jälkeen tai jos olet hikoillut paljon. Auringonsäteet läpäisevät jopa pilvet ja ikkunat, joten muista, että aurinkosuojavoide ei ole tarpeen pelkästään kesälomalla! 

Arvioi ihosi sävy, ihotyyppi ja kuinka kauan aiot oleskella auringossa, niin annamme sinulle vaihtoehtoja, joista voit valita sopivan aurinkosuojavoiteen kasvoillesi varmistaaksesi parhaan mahdollisen aurinkosuojan ja ihon tarvitseman päivittäisen hoidon.